fredag 19 juni 2009

Glutenfri bakning!

Idag tänkte jag införa en ny etikett på den här bloggen, nämligen glutenfri bakning! Min man är allergisk mot gluten och det har blivit lite av en grej för mig att hitta recept på bakverk som är goda även utan vanligt mjöl. Det är inte det lättaste för det blir lätt väldigt torrt, platt och tråkigt. Men det är så roligt de gånger jag lyckas! Nu kan ni andra där ute som också kämpar med glutenfritt få del av mina lyckade försök!

Leilas recept på Chocolate chip cookies är jättelätt att göra om till glutenfritt! Istället för 3 dl vetemjöl tar jag 1 1/2 dl Semper Mix och 1 1/2 dl havregryn.Klicka på bilden för att se den i större format (så du kan läsa texten). Receptet är hämtat från recept.nu, Leila bakar.

Kakorna blir spröda och väldigt goda. Lycka till!

2 kommentarer:

Laura sa...

Åh de kakorna har jag funderat på att baka. Får väl få tummen ur och göra slag i saken då :) Och jag har glutenfritt mjöl som står och skräpar, så varför inte? Vilken mysig blogg du har :) Jag ser ingen "följare" funktion? Hur som så skall jag följa den ;) Kolla gärna in min och min lilla inredningsbutik på nätet (eftersom det ändå är det du skriver om.. ) : www.lauras.se (Har skrivit en liten rad till dig på facebook.) KRAM!

Unknown sa...

visste inte att stefan var gluten..har har kommit fram till det nyligen?? har länge velat baka de kakorna också..så smidigt att man kan göra en jättestor sats o ha i frysen o baka när man vill..det e perfekt! och victors bror e ju gluten..så jag får säker användning av det glutenfria receptet också!
ha de!! kraamar