söndag 23 augusti 2009

Nytt matbord...

Nu när vi flyttar till en annan lägenhet vill vi passa på att byta ut vårt matbord till ett snyggare och större. Vi vill ha möjlighet att förlänga bordet med hjälp av iläggsskivor/klaffar så att vi kan få plats åtta personer. Här visar jag de matplatser jag hittat ute på nätet som är mest aktuella vad gäller utseende, funktion och vår prisklass. Snälla, hjälp oss att väga för och nackdelar med respektive bord!!

Detta bord är från Jysk och heter Annika. Det är vitlaserat och har två klaffar man kan sätta på på kortsidorna. Pris inklusive 4 stolar är 4499 kr.

Matbordssetet ovan är också från Jysk och bordet heter Liva, stolarna heter Gamma. Om man köper både bord och stolar kostar det tillsammans 4999 kr. Det finns klaffar att köpa till för 899 kr (2-pack).


Matbordssetet är från Haléns. Bord med klaff och fyra stolar kostar 3495 kr. Nackdelen är att det bara är en klaff, så man kan högst sitta sju personer runt bordet.

Bordet Bjursta i ekfanér är från IKEA. Det är utdragbart med två iläggsskivor, pris: 1595 kr. Till detta bord föreslår Ikea stolen Börje, men på bilden ser det inte ut att vara riktigt samma träslag så jag måste undersöka det på varuhuset. Priset för en stol är 449 kr så 4 stolar och bordet blir alltså 3391 kr.

Hm... det är svårt att välja. Vitt eller ek spelar egentligen ingen roll, men vitt är jag kanske lite, lite svagare för. IKEA var mest prisvärt och kanske också mest praktiskt så just nu väger det tyngst. Är det något annat vi borde tänka på? Vad tycker ni?

4 kommentarer:

I am Lynn sa...

Matbordssetet från Haléns gillade jag på en gång! Ahh, vad fint det var! Den röstar jag för :D Kram!

CreativeActivity - Sandra sa...

Jag röstar vitt och av dessa faller min röst på numero 1! :)

Hemmarikets Charlotte sa...

Hm, inte så lätt när jag inte har sett er lägenhet i verkligheten. Tänk på att bordet skall fungera i vardagen. Klaffbord är bra eftersom de är flexibla. jag skulle ha valt bordet från IKEA men inte med de stolarna utan hellre lite nättare tex "Myran kopior" som är stapelbara. Kanske skall ni inte ha det i evighet. När ni flyttar till drömhuset kan ni alltid sälja och köpa större i sekelskiftesstil :-). Just nu tycker jag att möbler i modernare stil passar er lägenhet bättre.

Kakelpanna sa...

Jag vet inte hur mycket plats ni kommer att ha. Ska bordet vara i köket eller vardagsrummet? Jag skulle inte ha kunnat välja något annat än bordet från Haléns, om man valde mellan dessa, eftersom det var mest lantligt. Men det ser något grundare ut än de andra borden, så det beror ju på hur det ser ut på plats. Det kan vara både en fördel och en nackdel med ett mindre bord. Jag bytte precis till ett mycket mindre bord i köket, och jag älskar det! Men vill man ha en pampig matsalskänsla är det kanske inte rätt bord att välja.

Jag köpte ett gammalt nött bord på Ånyo, och köper gamla slitna, insuttna stolar till för 30 kr/st. Det blir en läcker känsla. Så där är ännu ett alternativ: hitta ett begagnat stort/litet bord med klaffar och några likadana eller udda stolar till... vitmåla... tada: en unik matgrupp!

Vitt är snyggast, men trä är tåligast och märken osv syns inte lika tydligt. Men man kan ju oftast leva med det :)

Nu är min halva roman klar, lycka till!!!!
Kram