onsdag 11 november 2009

Gardiner/ inga gardiner...?


Foto: Victoria

Idag tog jag några bilder på köket, i alla fall på middagsdelen. Det ser lite kalt ut på väggen och gardiner har inte kommit upp än så ni får väl se det lite som en "före"-bild!

Men faktum är att jag funderar på att inte ha några gardiner... Det kommer bli chockartat när våra föräldrar och mor- och farföräldrar kommer och hälsar på, som inte kan tänka sig ett fönster utan gardiner, men jag vill ha in allt ljus som finns. Vår gamla lägenhet var så mörk, framför allt i köket. Hade vi bott kvar där tror jag att ögonen till slut blivit mindre!!

Det är ett svårt fönser att ha gardiner i, hur jag än gör kommer det ta mycket av ljuset. Dessutom har jag letat och letat utan att hitta något tyg jag tycker om och som passar.


 Foto: Victoria

 
Foto: Victoria

7 kommentarer:

Kakelpanna sa...

Hmm... svårt det där med gardiner. Var utan om du känner för det!!!! Och de som kommer sätta i halsen får väl göra det då ;)
Men annars, nu vet jag ju inte hur det ser ut till vänster om fönstret. Men ett förslag är att sätta gardiner på sidorna om fönstret från golv till tak typ. Då stänger du inte ut något ljus från fönstret. Färg? Svårt... antingen neutrala, eller relativt neutrala med något turkost i.. kanske...
Ett förslag i alla fall =)
Kram

...å lilla Vicke vire sa...

Bra förslag Anna, det är faktiskt så jag har tänkt! Men om du visste hur svårt det är att hitta en neutral gardin med mycket ljusinsläpp och med lite turkost i... Jag har varit runt i varenda affär samt letat på nätet, utan ett enda resultat. Men hittade en på owes med röda och vita syltburkar på... lite inne på den faktiskt. Om det nu blir gardiner, ska avvakta lite!

I am Lynn sa...

Fint!! Men du, jag har bott i min lägenhet i ett år och har fortfarande inte några gardiner! Funkar faktiskt rätt bra tycker jag, även om det inte var min tanke från början :)

Ett tips för att kompletera syrrans (hehe): Köp ett par neutrala gardiner/tyg och sedan ett turkost tyg och sy detaljer med det själv.

Nyfiken på er nya lägenhet! Visa gärna fler bilder :) Kram

syster yster sa...

Åh vilket härligt fönster så djupt och trekantigt härlig form.

mariaka sa...

men mamma tycker att det är helt ohej utan gardiner. får du upp lite på väggarna så blir det säkert bra. kanske kan det komma något frå New York som kan passa! kramar mamma

Lisa sa...

På rätt ställe (typ inredningstidningar, där ingen bor, haha) kan det bli en jättehärlig effekt att skippa gardiner, men i ditt fall skulle jag nog ha långgardiner i någon form vid sidan om fönstret för att inte stjäla ljuset :) Så har jag det hemma iallafall (och det täcker ofta el-kontakter och sånt tråk)

Anonym sa...

Jag har svårt att föreställa mig ett fönster utan gardiner!